"Lejemorderens guide til et smukt hjem" af Hallgrimur Helgason

28.09.10
En afsindig morsom og grotesk beretning om en garvet lejemorders oplevelser på det fredelige Island.

Den kroatiske lejemorder Tomislav Boksic er en legende i New Yorks underverden. Han er sikkerheden selv og har 66 drab på samvittighen. Men en dag slår det fejl og han bliver nødt til at flygte. Hans mål er Zagreb, men da det går helt galt i lufthavnen, ender han på et fly til Reykjavik efter at have begået endnu et mord. Han påtager sig ofrets identitet og må snart gi-ve den som den amerikanske tv-prædikant Father Friendly. Det fører til en række hyle-morsomme forviklinger og mildest talt bizarre optrin!

Langsomt finder han sig dog tilrette i det fredelige og harmløse Island, men hans fortid som henholdsvis lejemorder for den kroatiske mafia og soldat i borgerkrigen i ex-Jugoslavien bliver ved med at indhente ham.

Bogen er gennemsyret af sort humor og leverer et satirisk portræt af Island og det islandske folk, samtidig med at Hallgrimur Hellgason formår, at få os til, at sympatisere med den ellers på alle måder usympatiske hovedperson. En lejemorders guide til et smukt hjem er hermed varmt anbefalet

Materialer