Kan man spise, sove og tænke sig sund?

Ja! Anette Harbech Olesen, som står bag bloggen MadForLivet.com, fortæller dig hvordan i bogen Mad, mening og magiske øjeblikke.

Når vi tænker på de lykkeligste stunder i vores liv, så vil der hos mange af os dukke minder op om hyggelige timer med dem, vi holder af, familie og gode venner. Minderne relaterer sig ofte til familiesammenkomster, ferier eller middage med god mad, leg, latter og snak.

Vores bedste minder handler således hyppigt om oplevelser med andre mennesker. Der er nemlig som regel stor glæde forbundet med at samles. En lang række forskningsresultater, herunder et stort Harvard-studie, der har fulgt 724 amerikanske mænds udvikling siden 1938, viser, at de mennesker, der har gode og nære familierelationer samt netværk, lever længere og er sundere og gladere, end mennesker, der lever i ensomhed.

Vi har tradition for at mødes over et godt måltid, når vi samler familie og venner. God mad, tilberedt med kærlighed af de allerbedste råvarer, kan bibringe stor lykkefølelse, og når god mad indtages i hyggeligt selskab, øger stemningen både madens smag og oplevelsens intensitet. Det gør noget uendeligt positivt ved os, både at spise sammen med andre, men også at tilbringe hyggelige timer i andre menneskers selskab. Vi kan på denne måde kombinere flere af de mest sundhedsfremmende parametre, nemlig god mad, hyggeligt samvær, glæde og latter. Den slags oplevelser er sunde og gør os til gladere og mere positive mennesker.

Mad, Mening og Magiske øjeblikke er 256 sider rendyrket livskvalitet. Bogen er forfatterens livsbog og meget mere end en kogebog. I bogen afslører Anette Harbech Olesen blandt andet hemmelighederne bag et langt og sundt liv. Omdrejningspunktet er god mad, fælles måltider, gode venskaber, aktivitet og søvn, der alle er afgørende brikker i bestræbelserne på at opnå en så god livskvalitet og livslængde som muligt.

Bogen præsenterer dig for nye vinkler og veje, hvor også individualitet, livsglæde, mening og naturligt velvære bringes i fokus. Det betyder, at du får redskaber og inspiration til at navigere sundere i livet og samtidig ha’ det rigtig godt og sjovt. Bogen er fyldt til bristepunktet med velunderbygget viden, praktiske redskaber og indeholder også 67 enkle og velsmagende opskrifter.

Bogen kan lånes her på eReolen, hvor du også kan finde flere andre bøger, som kredser om sundhed, livskvalitet og det gode liv. Vi har udvalgt nogle stykker til dig, som du kan se herunder.

Oprindeligt skrevet af eReolen.