"Jeg ser dig" af Camilla Grebe og Åsa Träff

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.09.10
To svenske søstre har skrevet en psykologisk, meget spændende krimi om en ung kvindlig psykoterapeut.

Bogen Hovedperson er den 35-årige kvinde Siri, der arbejder som psykoterapeut i en lille klinik sammen med sin bedste veninde Ania og kollegaen Svend. Vi følger flere af Siris samtaler med forskellige klienter: den unge kvinde Sara der skærer i sig selv, en anden yngre kvinde, Charlotte, der er ekstremt kontrolfikseret og lider af anoreksi og den pæne midaldrende mand, Peter, der har stærke tvangstanker om at dræbe sin elskede.

Siri, der mistede sin mand ved en drukneulykke et år tidligere, bor alene i et hus ved havet sammen med sin kat. Selvom hun er mørkeræd bliver hun boende, hun kan ikke rigtig slippe huset, ligesom hun stadig har det svært mad mandens død. En dag finder man liget af Sara ved vandet neden for huset. Var det selvmord og var det Siris skyld, sådan som Sara skriver i sit efterladte brev. Eller er der helt andre ting på spil? Uhyggen og spændingen stiger undervejs. Hvem er det der overvåger Siri og måske vil hende ondt? Var Saras død selvmord eller var det i virkeligheden mord? Jeg fik gættet på mange muligheder undervejs og selvom man ind imellem hører morderens tanker, lykkedes det mig ikke at gætte rigtigt. Heller ikke den unge politimand Markus, som Siri får et forhold til, finder i første omgang frem til den rigtige morder.

Plottet er måske ikke noget nyt, men bogen er velskrevet og personerne interessante og godt beskrevet, så den kan klart anbefales.

for at skrive en kommentar.
Materialer