i min sommerferie vil jeg læse...

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.07.15
Jeg hedder Christina Andersen og arbejder som bibliotekar på Risskov Bibliotek. Det er mange år siden jeg sidst har lavet en liste over bøger jeg gerne ville læse i sommerferien. Livet med små børn lærte mig hurtigt, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad der bare var drømmescenarier og rester fra et andet liv med andre muligheder. Men nu er ungerne ikke længere så små, så jeg prøver lige igen.

Disse tre bøger er på min læse-i-sommer-ferien-liste, håbefuldt valgt ud af forskellige årsager.

 

Jeg har hørt og læst den ene gode anbefaling efter den anden af ’Alt det lys vi ikke ser’ af Anthony Doerr, så den prøver jeg også. Når både anmeldere og læsere er enige er det forhåbentlig også en vinder hos mig.

Valentine Gobys ’Den der rører ved min krop dræber jeg’ om en dødsdømt englemagerske, kan jeg ikke modstå på grund af titlen. På bagsiden står der ’Hun havde ikke rigtig troet på benådningen. I begyndelsen, ja, de var så sikre. Og bagefter svandt tanken langsomt hen af at vente. Og nu er de kommet for at hugge hovedet af hende. For alvor. Lige med det samme. Så havde dommerne ret, hun er et uhyre, den dag retssagen fandt sted sagde de, at uhyrer begår onde handlinger uden selv at vide af det. Hun havde kigget forbløffet på dem; de sagde De er blind for ondskaben. Pludselig slår det hende, at så er det måske retfærdigt at hun skal dø.’

Sidste bog på listen er danske Mads Nygaards debutroman Koalaens kærlighed. Jeg har lige læst hans nyeste roman Frø og er ved at arbejde mig igennem forfatterskabet som optakt til at han gæster Risskov Bibliotek 9. september.

 

God sommerlæsning. Under alle omstændigheder er al slags vejr jo potentielt læsevejr.

 

Materialer