Hvor er tyven af Rikke Dyrhave Nielsen

23.07.10
Bogen er anmeldt af Vihirthegan Sriskaran, 9 år

Det er søndag. Mor støver af, og far vasker gulv. Miki skal vaske op med en pink børste. Han gider ikke vaske op med en pink børste. Det gør drenge ikke.

Miki gemmer sig. Han vil gerne ind på sit værelse. Han tænker på om han skal snige sig som en ninja, liste som en tyv eller flyve som en superhelt.

Mors mobil ringer. Det er morfar. Hans bil er væk. Mor siger, at de skal hente mormor og morfar ude på landet. Miki tænker, at han slap for at vaske op. Han er glad.

De kører længe, Miki er træt. Han lukker sine øjne. Miki tænker på tyven, måske har han en maske på. Miki ser ud af vinduet. Solen er ved at gå ned. Miki kan se noget. Det ligner morfars bil. ”Stop” råber Miki. Jeg kan se morfars bil. Bilen holder ved et træ. Den er tom, tyven er væk. ”Måske skulle tyven tisse” siger far. ”Vi tager den” siger far og stiger ud af bilen.

Mor ser bange ud, og Miki er også bange. Far løber hen til bilen. Han hopper ind og starter den. Mor starter også. Tyven kommer og står midt på vejen. Tyven har ingen maske på.

Morfar bliver glad for bilen. Han giver den et kys. ”Miki fandt den”, Far er stolt. ”Ja, men far stjal den fra tyven”, siger Miki og griner. Miki siger til mormor, at tyven var en dame.

Tags
Materialer