Havedag på Risskov Bibliotek

17.10.19
Lørdag d. 12. oktober var der have- og mostedag på Risskov Bibliotek, og det blev en dag med masser af hårdt arbejde og godt humør.

Fra kl. 11 om formiddagen til langt ud på eftermiddagen var der gang i aktiviteterne.

På bibliotekets parkeringsplads var der konstant gang i æblemostningen, hvor borgerne medbragte deres egne æbler og under kyndig vejledning fra Erik Stryhn Rasmussen, der er grøn guide fra Aarhus Kommune og tilknyttet naturcentret Natursamarbejdet, fik dem lavet om til lækker æblemost. Det blev i løbet af dagen til mange glade børnefamilier og mange liter æblemost.

I bibliotekets have var der arbejdsdag for de mange borgere, der har gjort brug af bibliotekets tilbud om at låne et lille jordlod og dyrke egne grøntsager.

Tilbuddet er en del af Risskov Biblioteks bæredygtighedsprojekt Dyrk dit Bibliotek, der også har egen Facebook-side og Instagramprofil, hvor gode råd og tips til en grønnere hverdag bliver delt dagligt.

Havedagens hovedprojekt i lørdags var dog at bygge en beholder til hjemmelavet gødning. Biblioteket fik nemlig doneret en stor ladning møg fra Natursamarbejdet, og en stor del af havedagen gik med at få omdannet møget til brugbar gødning til jordlodderne til foråret.

Dagen startede dog stille og roligt ud med en god morgenmad, hyggesnak og arbejdsfordeling Derudover gik dagen også med at slå bibliotekets engstykker med le, igen en del af bibliotekets bæredygtighedsprofil. Engstykkerne får lov at gro til så CO2 kan lagre sig i vegetationen, og i stedet for at afbrænde det slåede græs (og derved frigive alt det lagrede CO2 ud i atmosfæren) smides græsset i komposten, så det kan blive til muldjord og gøre bibliotekets have endnu mere frugtbar.

Alt i alt en god dag med en masse smil og god stemning.

Artiklen er skrevet af Jacob Meyer Hald