Gode børnebøger til vinterferien

05.02.19
På Litteratursiden er vi i gang med at opbygge et univers, hvor voksne kan finde inspiration til børns læsning. Op til skolernes vinterferie sætter vi fokus på gode højtlæsningsbøger til de små og lidt større skolebørn.

Se titlerne nedenfor og bestil med det samme.

Gode bøger til højtlæsning fra 5-9 år.
Titlerne: Krapyl; Bezunk og egernet; Jørgen og Else laver et menneskebarn eller to; Magnolia af Skagerrak; Vitello redder verden; Du og jeg; Sallys far er sygt pinlig​.

Et udvalg af vidunderlige bøger, du kan læse op, til glæde for både oplæser og lyttere, der (næsten) lige er begyndt i skole. 
Læs mere på Litteratursiden.dk


For de 8-12 årige
Titlerne: VikingesagnMålmanden og havetDe forunderlige bøger om Amaia og GustauLiv - den fantastiske historie om evolutionHarry Potter og de vises stenArlo Finch i flammernes dalBrødrene LøvehjerteHest horse pferd cheval love.

Selv om man er stor og måske selv kan læse, er det stadig hyggeligt at få læst op. Bøgerne på listen egner sig til oplæsning for de såkaldte tweens.
Læs mere på Litteratursiden.dk


For stærke piger
Titlerne: Kammas kjoler; Viola og veninderne; Drømmestenen; Ronja røverdatter; Pigen, som ville redde bøgerne; Bogen om Pippi Langstrømpe; Min sidste dag i første; Alene i London

Disse børnebøger har alle stærke piger i hovedrollen. Man kan være stærk på mange måder, så listen vrimler med nørdede, seje og følsomme rollemodeller.
Læs mere på Litteratursiden.dk


Sjove bøger at læse sammen
Titlerne: Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor; Godnat og sjov godt; Vitello : 28 historier fra A til Å; Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser?; Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Villads fra Valby; ​Sallys far er sygt pinligJørgen og Else laver et menneskebarn eller to.

Gode grin til hele familien med rablende historier og genkendelige hverdagssituationer. Først og fremmest er det sjovt!
Læs mere på Litteratursiden.dk

 

Materialer