Godbidden - Vitello-bøgerne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.06.10
Danske billedbøger når de er bedst

Hvis du har børn i billedbogsalderen, så kender du nok allerede Vitello. Hvis ikke, så kan jeg kun anbefale, at du stifter bekendtskab med ham.

Jeg gætter på, Vitello er 5 år. Han er ikke just et overforkælet curling-barn, nogle ville måske endda kalde ham lidt forsømt, men jeg tror bestemt ikke, han føler sig forsømt. Der er dog nogle ting, han godt kunne tænke sig at lave om på.

Blandt andet er der det der med pengene. I "Vitello napper en kat" kunne han og kammeraterne godt tænke sig, at de var rige. Sådan omkring 10 millioner - så skulle der nok være til lidt mere end det mest nødvendige.
Vitello er en meget iderig ung mand, og pengeproblemet skulle nok kunne løses. Der sidder nemlig en sød lille kattekilling i græsset. Hvad med at katnappe den og presse penge af ejerne? Resten af handlingen skal ikke røbes her.

Vitello-bøgerne er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Niels Bo Bojesen. Jeg synes, Vitello er meget i familie med Alfons Åberg. Bøgerne er bare opdaterede og for lidt ældre børn. De handler ganske enkelt om livet for en foretagsom og fantasifuld, men helt almindelig dreng. Læs og kig bøgerne sammen med børn på Vitellos alder - måske især drenge. Der er noget at more sig over, og der er stof til eftertanke og -snak.

Materialer