Glemmer du også ting i bøgerne?

27.06.19
I juli kan du gå på opdagelse i en overflod af bogmærker, perleplader, slikpapir, kærlighedserklæringer og krøllede noter, når Dokk1 udstiller de glemte skatte, der falder ud af bøgerne på Rampetrin 5.

Der falder mange finurlige ting ud af de i gennemsnit 4988 bøger, som dagligt bliver afleveret på Dokk1. Når bøgerne ryger ind i Hovedbibliotekets modtagesystem, kaldet Tage, bliver de tjekket igennem for glemte sager.

Ideen til udstillingen fik Sophie Dreijer, der er billedredaktør på Dokk1, da hun så udstillingen Ephemera Mundi – Den oversete verden på Kunsthal Aarhus. Her har kunstneren Lasse Krog Møller indsamlet de ting, som vi andre typisk overser i byens liv. Hårelastikker, cigaretskodder og indkøbssedler.

”Jeg blev overrasket over, hvor meget historiefortælling, der ligger i de ting, vi efterlader os. De siger meget mere om os, end vi umiddelbart tror”, fortæller Sophie.

Personalet på Dokk1 begyndte at lægge ting til side – stort som småt. Bortset fra penge, sygesikringsbeviser og betalingskort er det hele nu blevet til en udstilling i Dokk1.

”Udstillingen er en samtidsfortælling og en sprække ind i lånernes liv og hverdag. Vi får alle et glimt af hinanden og det levede liv”, forklarer Sophie. ”Nogle af tingene fortæller også en historie om, hvor bøgerne kommer hen. Thailand, New York og med i posen, når vi handler ind i Netto. En meget analog måde at tracke på. Måske fortæller tingene også noget om, hvad vi er glade for, og hvad vi umiddelbart har ved hånden, når vi læser”.

Udstillingen "Ting der falder ud af bøgerne" står på Hovedbiblioteket i Dokk1 i hele juli. Under udstillingen kan du slå dig ned i bogmærkesalonen ovenfor Rampen. Her kan du på egen hånd lave dit eget bogmærke til sommerens læsning.

To eftermiddage åbner vi for bogmærke-workshops, hvor du får inspiration til at lave et flot bogmærke. Det foregår tirsdag d. 2. juli og onsdag d. 3. juli fra kl. 12-15. Tilmelding er ikke nødvendig – bare duk op. Vi sørger for materialer, inspiration og vejledning.

Udstillingen og bogmærkesalonen er for alle.