Finder dine hænder også vej til til slikposen og andre søde sager?

20.12.22
Så har vi måske løsningen til dig! - Hold hænderne beskæftiget og skift de søde sager ud med kreative projekter.

Januar er starten på et nyt år og for mange betyder det også nytårsforsæt og nye begyndelser. Et af de helt store nytårsforsæt år efter år, er ønsket om at tabe sig.

Men i stedet for at fokusere på det, du ikke må, så kan et nyt år og en ny begyndelse også bruges til at lære noget nyt.

Måske er det nu, du skal i gang med at hækle gulerødder og kendte figurer fra Harry Potter, brodere bandeord eller kaste dig over kreative sysler som origami, redesign af gamle klude eller noget helt andet? 

Kreativitet er lig med hygge, fordybelse, nærvær, samvær, ro og mange flere positive ting. Så hvorfor ikke lade dit nytårsforsæt være et øget fokus på at få mere kreativitet ind i dit liv? Hvis du er heldig, eller blot meget produktiv, følger der måske endda et vægttab med, når hænderne nu er beskæftiget med noget andet, end at grave længere og længere ned i den ene pose slik efter den anden.

Men hvis ikke, så har du måske fået øjnene op for en ny hobby - Og det er jo heller ikke det værste der kunne ske.

På Aarhus Bibliotekerne kan du snuse til mange forskellige kreative retninger indenfor både strik, syning, kodning, 3d printning og mange andre håndværk. Det hele kan findes her på hjemmesiden under fanen DET SKER - sæt flueben i "Kunst og kreativitet".

Er du mere til at udforske på egen hånd, kan du med fordel dykke ned i de mange bøger om emnet, både litteratur bag om kreativitetens mange fordele samt diverse håndarbejdsbøger i alverdens genrer. Se et lille udpluk af den store kreative samling herunder. 

Godt nytår og god fornøjelse

Materialer