Film til den søde juletid

Den søde juletid indbyder til at se julefilm. Familier og venner samles og der er hyggelige stunder til at være sammen og tid til at se film. Filmstriben har masser af nye og gamle julefilm til at komme i julestemning.
Materiale

Love actually
I ugerne op til jul følger vi en række personer, der forelsker sig, bryder med hinanden, bliver forladt eller finder ny kærlighed. De mange små historier tegner tilsammen et billede af kærlighedens væsen.

Materiale

Carol
Overklassefruen Carol (Cate Blanchett) er fanget i et mislykket ægteskab i 1950’ernes New York. I et stormagasin på Manhattan møder hun den unge ekspedient Therese (Rooney Mara), der drømmer om et andet og mere meningsfuldt liv. En forsigtig gnist tændes mellem dem og jo tættere deres forhold bliver, des tydeligere bliver det, at prisen for at følge deres hjerter er umenneskelig høj. ’Carol’ er nomineret til seks Oscars bl.a. Bedste kvindelige hovedrolle (Cate Blanchett) og Bedste kvindelige birolle (Rooney Mara). Filmen er baseret på Patricia Highsmiths kontroversielle roman 'The Price of Salt' fra 1952 og Phyllis Nagy er Oscar-nomineret for Bedste manuskript.

Materiale

Nøddebo Præstegård
De tre brødre Christoffer, Frederik og den sorgløse, pigeglade Nikolaj er studerende og bor på Regensen i København. Nikolaj vil følge pastor Blichers invitation til at de kan fejre jul i Nøddebo Præstegaad, mens de to andre brødre ikke mener de har råd. Men der bliver jul og romantik i præstegården.

Materiale

Fanny & Alexander
Sædeskildring, der tager sin begyndelse i 1910 hjemme hos enkefru Ekdahl, hvor familien skal fejre julen, tre generationer i alt, deriblandt fru Ekdahls børnebørn, Fanny og Alexander, hvis far dør kort tid efter. Den stedlige biskop gør nu sine hoser grønne hos enken, og snart bliver de gift, hvorefter der begynder en magtkamp mellem den 12-årige Alexander og stedfaderen, den livsfornægtende biskop. Efter nogen tid hjælpes børnene bort fra bispegården, og måske foranlediget af Alexanders brændende had, dør biskoppen en grum død. Derefter genforenes den Ekdahlske familie ved en barnedåb. Filmen var nomineret til seks Oscars og vandt fire, bl.a. for bedste udenlandske film og bedste fotografering.

Materiale

Hjerternes tid
Fem newyorkere kommer sammen juleaften i håb om et mirakel. Det gælder blandt andre Rose, hvis gode humør vakler. Medvirkende: Penélope Cruz, Susan Sarandon og Robin Williams...

Materiale

Familien Jul
'Familien jul' er historien om Hugo, der bliver gode venner med nissen Pixy, som ikke nåede at komme med de andre nisser hjem. Hugo går langt for at skjule Pixy fra sin julefjenske far, men et år er lang tid at skjule en nisse, der ikke ligner mennesker, taler et mærkeligt sprog, udøver magi og som ikke kan tåle den danske sommervarme. Hugo er derfor nødt til at dele hemmeligheden med sine søskende og sammen kæmper de for, at Pixy ikke bliver opdaget.

Materiale

Familien Jul i nissernes land
Pixy er kommet hjem til Hugo for at hente sin magiske nissekugle, der rummer hans nissemagi. Ved et uheld kommer Hugo til at ødelægge kuglen og Pixy mister sine magiske evner. Hugo, Alfred og Vega må flyve til nissernes land for at samle kuglen, men i nissernes land venter den onde nisse Evol og hans nissebande, der hader julen og menneskene.

Materiale

Peddersen og Findus - den bedste jul nogensinde 
Der er to dage til juleaften, og Peddersen og Findus er sneet inde på deres lille gård. Den lille kat er nervøs for, om det overhovedet bliver jul i år, da de er løbet tør for mad, og det er umuligt at fælde et juletræ i skoven. Peddersen forsikrer dog, at det nok skal blive jul, og at det helt sikkert bliver den bedste jul nogensinde. Filmen er en charmerende historie om at give og modtage samt vigtigheden af gode venskaber og naboer.

Materiale

Den magiske juleæske 
Julius er 8 år og bor på børnehjem. Han er lidt af en outsider, som stadig tror på Julemanden. Da Julius opdager, at Julemanden måske bare er lederen af børnehjemmet, der har klædt sig ud, mister han ikke bare troen på Julemanden, men også troen på sig selv. Men så sker der noget forunderligt og pludselig befinder Julius sig i en helt anden og magisk verden.