Få inspiration til en (u-)hyggelig læsestund

Halloween er lig med gys, mørke, græskar og spøgelser. Vi har vi samlet tips og bøger til en (u-)hyggelig læsestund med børnene.

Først skal stuen forvandles til en uhyggelig hule. Her er vores foreslag til, hvordan du gør:

  • Vent til det bliver mørkt udenfor. Sluk lyset, tænd stearinlys og find lommelygten frem
  • Lav en læseplads i sofaen eller på gulvet med puder, tæpper og dyner. Har du nogle små legetøjsedderkopper kan de give et ekstra gys, hvis du gemmer dem rundt omkring.
  • Skær et græskar og stil det udenfor med lys i, så det kan ses fra læsepladsen. Det er også en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene inden det bliver mørkt
  • Lav en uhyggelig snak. Der findes masser af opskrifter på nettet på heksefingre, edderkoppemuffins eller marensspøgelser. Du kan fx finde halloweenopskrifter her.
  • Vent med at lukke børnene ind i stuen til du er helt færdig, sæt noget stemningsmusik på. Du kan finde masser af uhyggeligt musik på youtube, søg fx på "uhyggeligt musik"

Nu mangler du bare den perfekte bog, der kan få hårrende til at rejse sig hos både børn og voksne, og den kan du låne på biblioteket. Vi har masser af gyserbøger og noveller til børn i alle aldre. Spøg gerne børnebibliotekaren til råds. Du kan også låne en af de gyserbøger vi har samlet i nedestående liste.

Rigtig god fornøjelse!

Oprindeligt skrevet af Egedal Bibliotekerne.

OBS! Sådan skærer du en græskarmand:

Sådan laver du nemt en uhyggelig græskarmand

Tags
Materialer