Få et godt Halloween gys

Den 31. oktober er det festdag for spøgelser og skeletter og tid til at gyse og lege. Den amerikanske tradition Halloween markeres over hele USA og det meste af Europa.

Her er 12 film fra Filmstriben, der vil få hårene til at rejse sig og give dig et godt gys.

 • The Babadook 
  En enlig mor er plaget af mindet om sin mands voldelige død. Da hendes søn beder hende læse godnathistorie om Mister Babadook, tvinges hun til også at kæmpe med drengens frygt for et monster, der lurer i huset. Og det varer ikke længe, før hun opdager en skummel tilstedeværelse. ’The babadook’ er en psykologisk gyser om skeletter i skabet og monstre under sengen. Ikke for sarte sjæle!
   
 • Børnehjemmet 
  Laura tilbragte seks lykkelige år af sin barndom på et børnehjem ved Spaniens kyst. Som voksen flytter hun tilbage til stedet med sin mand, Carlos og deres søn, Simon, for at genetablere huset som et hjem for handicappede børn. Mens Simon nysgerrigt undersøger det gamle, tomme hus, begynder hans fantasi at løbe af med ham.
  Simons oplevelser bringer Laura minder om en forfærdelig hemmelighed fra hendes barndom på børnehjemmet frem, og da Simon en dag forsvinder indser hun, at spøgelserne måske ikke blot eksisterer i drengens farverige fantasi.
   
 • Carrie 
  Carrie er en ung teenagepige, der undertrykkes af hendes ekstremt religiøse mor, som er overbevist om, at alle mennesker er djævelens sendebud på jorden. Hun bliver også mobbet af klassekammeraterne, men da de overgår sig selv til skoleballet, gør hun brug af sine overnaturlige psykiske kræfter og tager en grusom hævn. 'Carrie' er instrueret af Brian De Palma og skrevet af Lawrence D. Cohen, baseret på roman af Stephen King.
   
 • Døden ombord 
  Et ægtepar forsøger at komme over en familietragedie ved at sejle en længere tur i deres yacht. På åbent hav samler de en fremmed mand op som tilsyneladende har været ude for en frygtelig ulykke, men som i virkeligheden er ude på at terrorisere dem.
   
 • Fredag den 13 
  En gruppe unge mennesker tager på weekendtur til Crystal Lake. Kort efter ankomsten bliver den første af dem myrdet, og det er kun begyndelsen på en lang nat. Er den berygtede morder Jason på spil igen?
   
 • It
  I en amerikansk lilleby forsvinder børn sporløst, og de uhyggelige begivenheder får byens bibliotekar til at huske tredive år tilbage. Da han var tolv år gammel, skete der nemlig lignende ting, og han og seks andre børn fandt ud af, at der er en ondskab i byen.
   
 • The lost boys 
  Sam og hans storebror er to helt almindelige teenagere. Men da de sammen med deres mor flytter til det fredfyldte Santa Clara i Californien, begynder alting på mystisk vis at forandre sig. Michael er ikke sig selv. ’The lost boys’ giver vampyr traditionen nyt liv og blander på behændig vis rædselsvækkende gys med latterbrøl og et soundtrack der rykker.
   
 • Nightcrawler 
  Louis lever af at være den første paparazzi på stedet for voldsomme biluheld eller forbrydelser i Los Angeles. Han sælger billederne til en lokal tv-station, hvor værten Nina desperat har brug for højere seertal. Men Louis kommer ud på et skråplan, da han overværer et drab og selv digter videre på forbrydelsen.
   
 • Paranormal activity 
  Lavbudget-gyserfilm i pseudo-dokumentarisk stil, hvor et ungt par får et skæbnesvangert paranormalt besøg, der dokumenteres på video, og senere indgår som bevismateriale hos politiet.
   
 • Poltergeist 
  I et pænt amerikansk forstadskvarter bliver familien Freelings hus hjemsøgt af poltergeister, der tager den livsstærke 5-årige datter Carol Anne til sig i deres åndelige verden.
   
 • Twilight zone the movie 
  Fire forskellige uhyggelige historier fra tusmørkezonen, hvor man aldrig ved, hvad der kan ske, skabt af de fire instruktører John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante og George Miller.
   
 • Vildmark 
  En tv-research i vildmarken udvikler sig til et mareridt for den barske producer og hans unge team. Der er et lig i den mystiske skovsø, og den straffende ondskab lurer i den mørke skov.

Læs mere om Filmstriben

Materialer