En god start på hverdagen

28.06.21
Kom godt i gang med hverdagen efter sommerferien.

I ferien står tiden stille. Der er god tid til nærvær og langsommelighed. Pulsen er lav. Vi skal intet nå. I ferien har vi al tid i verden.

Når ferien slutter, kalder hamsterhjulet igen. Vi skal pludselig huske, tænke, multitaske og være skarpe og kvikke igen. Skoletasker skal pakkes, blyanter spidses og madpakker smøres.

Gensyn med kammerater og arbejdskolleger, sport og fritidsinteresser, hurtige indkøb med rumlende maver og hvad skal vi spise til aften? Vi skal vænne os til en hverdag, hvor uret styrer igen.

Mange har formentlig brugt ferien på at reflektere over, hvordan hverdagens hamsterhjul mon vil kunne foregå i et lidt roligere tempo. Vil vi selv kunne påvirke og bestemme farten?

I takt med at vi får mere at se til i vores hverdag, er behovet for planlægning også steget. En bullet journal er et værktøj, der kan hjælpe med dette.

En bullet journal er en notesbog, der både fungerer som en kalender, en to-do-liste, en dagbog i punktopstillinger m.m. Dermed kan du i ét samlet værktøj strukturere både tid, mål og opgaver.

 

Pointen med en bullet journal er, at du kan give den netop det indhold, der er behov for i jeres familie.

Det kan være alt fra kalenderfunktionen, overblik over fødselsdage og andre store begivenheder, noter, dagbog, huskelister, ugeoversigt med madplan, fokus på kost, væske og motion, udgifter, humør og hovedpine samt stress kontrol og oprydning m.m.

Måske kan det være en fordel at gøre det til et fælles projekt. Lad børnene være med til at dekorere forside og nogle af temaerne. På den måde giver I plads til kreative stunder med fordybelse, samtidig med at I snakker om planlægning, madplaner m.m. Hvis børnene selv er med i planlægningen, er de også forberedte på, hvad den kommende uge bringer for dem, og der vil måske være færre konflikter i ugens løb. 

Måske trænger I også til at få tips og tricks til nemme hverdagsretter og madpakker?

Kig forbi dit bibliotek eller lad dig inspirere af titlerne herunder om Bullet Journals og nem hverdagsmad. Husk at du kan reservere dem med det samme, så I kan komme igang med en roligere hverdag hjemme hos jer.

Artiklen er oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek og er redigeret af Marie Ravn, Aarhus Bibliotekerne.

Materialer