Det skrevne ord

04.01.22
Hør podcasten ’Det skrevne ord’, hvor fire unge lærer hinanden bedre at kende gennem en skriveøvelse. Du har mulighed for at prøve skriveøvelsen – alene eller sammen med andre.

Podcasten ’Det Skrevne Ord’ undersøger, hvad litteraturen kan gøre for unge, og hvad man kan få ud af at skrive sammen eller hver for sig. Kan man lære hinanden bedre at kende ved at skrive sammen, for derefter at tale sammen om teksterne? 

Prøv selv skriveøvelsen

I podcasten tager de fire medvirkende afsæt i en skriveøvelse, hvor de skriver en lille tekst med afsæt i billedet af Johannes Funch nedenfor.


Skriveøvelse

  • Gør dig nogle overvejelser om billedet og brug det som inspiration
  • Skriv en tekst. Det kan for eksempel være et digt, en lille fortælling eller en refleksion.
  • Bed en eller flere i din omgangskreds om også at skrive med afsæt i billedet. Del efterfølgende jeres tekster og tanker omkring det med hinanden.
  • Hvis du har lyst kan du dele teksten på Instagram #Litteraturensomupoleretspejl

’Det skrevne ord’ er udviklet og realiseret af Oline Kristensen, Mikkel Sandager, Mikkel Hammerfelt og Mathilde Antonsen, der er alle studerer Litteraturhistorie på Aarhus Universitet . Konceptet er en del af projektet ’Litteraturen som upoleret spejl’, hvor unge udvikler litteraturformidling til unge.

Har du kommentarer til konceptet er du velkommen til at sende dem til lkg@aarhus.dk. Mrk. Mailen ’Det skrevne ord’.

Se nogle af de andre koncepter her.