Bye Bye Blackbird...

En rå københavnerkrimi af Jesper Stein til lyden af havens fuglekvidder – der er dømt ferielæsning…

Jeg har netop vendt det sidste blad i den prisvindende bog ”Uro” af Jesper Stein, og er allerede klar til at vende det første i bog nr. to: ”Bye Bye Blackbird”.

Som i enhver anden krimi følger vi en politimand med svære kår. Misbrug, skeletter i skabet og ensomhed men med et skarpt øje for opklaring af mord.

Mine forventninger til Bye bye Blackbird: En god historie med et hårdt sprog og barsk handling. Kan den mon leve op til den første? Ja, siger anmeldelserne.

Bøgerne foregår i nutidens København, som Jesper Stein har stor forkærlighed for, specielt Nørrebro, hvor han skildrer byens autencitet til perfektion. I gadebilledet stifter vi bekendtskab med alt lige fra byens sutter og junkier til narkobander og sindsyge.

Når man googler på titlen: Bye bye blackbird vil man opdage, at det er en sang skrevet i 1926, og der har været mange bud i tidens løb på, hvordan teksten i den sang skal forstås. En analyse går på, at blackbird (solsort) repræsenterer ulykke og tristhed. Som titlen antyder, er det så et farvel til mørke tider? Vi får se… Jeg er klar til endnu en opklaring…

Jeg skal nå at læse alle fire bøger i serien inden d. 7. december, hvor Viby bibliotek byder velkommen til Jesper Stein, der kommer og holder foredrag. Der kan købes billetter allerede fra 1. september.

Rigtig god sommer(læsning).

Materialer