Bydelsmødrene inviterer til kreativ workshop

08.08.19
Bydelsmødrene inviterer indenfor til en kreativ workshop, hvor du kan lave pynt i anledningen af Eid.

Får, flagranker eller kaba æsker? Slip kreativiteten løs!

Bydelsmødrene vil gerne dele glæden ved Ramadanen og Eidfesten med alle, der er interesserede i at vide mere om, hvad dette egentlig handler om.

De kreative workshops, hvor der laves en masse fint Eidpynt, er åbne for alle og er en måde, hvorpå vi kan komme hinanden nærmere.

’ ”Ramadanen er til for at finde ro, tro og tænke tanker”, siger farfar nærmest syngende, mens han ser frem for sig, ”og til at finde fred i sit hjerte, rumme alle og hjælpe andre, især dem der har brug for det,” slutter han’ (citat fra bogen ”Lille Eid” af Laila Muhareb Udby)

Eidfesten (eid al-fitr), der er afslutningen på ramadanen, er en tre dage lang fest, der minder meget om den juleaften, mange kender. Der er et stort fokus på fællesskab, næstekærlighed, barmhjertighed og samvær samt pynt, gaver til de små, mad og hygge.

”Noget af det bedste ved ramadan er, at familie og venner samles næsten hver aften ved solnedgang” (citat fra bogen ”Lille Eid” af Laila Muhareb Udby)

Ligesom julen er der mange kreative traditioner forbundet med Ramadan og Eidfesten og ikke mindst en del læring, der gives videre til de yngre generationer.

Så kom og vær med til at lave pynt i anledningen af Eid og få en god snak med de søde bydelsmødre. De vil hjertens gerne fortælle og ikke mindst lære dig at lave noget fint pynt, der både kan pynte til Eidfester og i alle mulige andre sammenhænge.


Den kreative workshop foregår lørdag d. 10. august på Dokk1 - læs mere om den her
 

Hvem er Bydelsmødrene? Gellerup og Tilst biblioteker deltager i det nationale projekt med at etablere og forankre 12 bydelsmødregrupper rundt om i Danmark, og som i alt skal uddanne minimum 120 bydels-mødre. Bydelsmødrene skal fungere som rollemodeller og ambassadører i deres lokalområde. 

Har du lyst til at læse mere om ramadan og Eid og ikke mindst hvordan man laver pynten, så se mere i de udvalgte bøger herunder

Materialer