En madkasse

Bøger spækket med madpakkeinspiration

04.08.21
”Har du smurt din madpakke!?” Det er sommer. Vi har ferie. Aaaaah. Vi skal ikke høre dén sætning igen før om laaaaang tid. Men lige pludselig, så er det tid igen. Tid til madpakke.

Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har hørt den sætning som barn… ”Har du smurt din madpakke?” Jo, det var vel mere eller mindre dagligt, fra jeg selv skulle smøre den forbistrede madpakke, og til jeg gik ud af skolen. Jeg husker det som om, jeg ikke var særlig gammel, da jeg selv blev sat i sving med madpapir og leverpostej. Som Sallys far, så har jeg vel faktisk smurt madpakke siden jeg var baby… Ah, mon dog. Jeg har nu nok nærmere været omkring samme alder, som mange familieeksperter mener, man godt kan overdrage dét ansvar til børnene. Altså omkring 8-10 år.

Men hvorfor er den altid så udskældt, denne madpakke? Hvorfor er den blevet en sur pligt? For der er meget få af os, der ikke er glade for at spise – eller i det mindste stille sulten, så hvorfor er madpakken ikke vores største helt? Den redder os fra rumlende maver hver eneste dag! Hvad kan vi gøre for at ændre madpakkens dårlige image?

Det mest åbenlyse er: At søge information og inspiration, der kan ændre hele tilgangen til madpakken. Jeg henter normalvis min inspiration to steder fra: Venner, der som jeg også smører madpakker, og biblioteket. Hernede har vi masser af bøger med inspiration. Jeg står overfor at skulle sende min søn i skole efter sommerferien. Dermed kan jeg nu se frem til 10 år med madpakker. Først, fordi jeg selv skal smøre den, dernæst fordi jeg skal være hans madpakke-mentor. Så jeg sætter ind i denne sommerferie med at gøre alt det gode forarbejde, så dét at smøre madpakker fremadrettet bliver det fedeste, vi gør derhjemme.

Og så tager jeg lige en god venindes råd med mig allerede nu: Hun gjorde madpakketid til ”mig-tid”. Hun tog en god lydbog i ørerne, når det var tid til at smøre, og så måtte ingen forstyrre. Dét er værd at afprøve, så længe børnene er små og ikke selv skal stå og fedte med det :)

Fortsat god sommer!

Materialer