Bibliotekerne serverer litteraturen på et nyt sølvfad

17.12.10
Er man sulten efter ny litteratur uden at have tiden til at vælge imellem de mange tilbud? Så kan man nu tilmelde sig ”Bogbidder” – en tjeneste, der automatisk sender dig bidder af aktuelle og bemærkelsesværdige udgivelser.

 

I gamle dage måtte man købe eller låne en bog for at finde ud af, om den var værd at læse. I dag kan man lynhurtigt få sig et overblik over, hvad der rører sig på litteraturfronten. Bogbidder er udviklet af bibliotekerne i samarbejde med forlag og tilbyder de læseglade en hurtig og anderledes måde at få indblik i udvalgte titler – og så er det gratis.

 

Bogbidder gør det nemt at vælge

Konceptet bag Bogbidder.dk går blandt andet ud på, at det skal være nemt at orientere sig om litteratur. ”Verden er lykkeligvis proppet med gode læsetilbud, og med Bogbidder.dk serverer biblioteker og forlag nogle af de mange tilbud på et sølvfad”, udtaler Jens Steen Andersen, som er formand for Bogbidder.dk og til daglig er bibliotekschef på Københavns Hovedbibliotek. For at gøre det lettere at vælge, kan abonnenter derfor ”smage” på de udgivelser, som en litteraturredaktion nøje har udvalgt.

 

En bid om dagen – et kapitel på en uge

Når man tilmelder sig på www.bogbidder.dk, får man en bid af det første kapitel, fra en udvalgt bog, serveret i sin indbakke. Den første bid serveres om mandagen, og når det bliver fredag, har man modtaget et helt kapitel. Finder du kapitlet interessant, er der links til dér, hvor man kan låne eller købe bogen. Har man misset en bid, kan man læse alle tidligere bidder på bogbidder.dk.

 

Smagsprøver på lyd

Der er bogbidder for enhver smag og dermed skulle inspirationen til varieret læsning være sikret, både for mænd og kvinder, unge og gamle, krimilæsere og finlitterære, bogslugere og småtspisende – kort sagt for læsere af alle slags. Nogle af bogbidderne er endda for lydbogs- ”læsere”, idet nogle af bidderne også findes som lydbog.

 

Velbekomme!