Anmeldelse af filmen "Skammerens datter"

30.03.15
Pigernes Bogklub var en tur i biffen for at se den biografaktuelle film "Skammerens Datter" - her er vores anmeldelser af filmen.

Lørdag d. 28. marts 2015 var Pigernes Bogklub i biografen for at se filmatiseringen af ”Skammerens datter”. 

Alle pigerne i bogklubben kunne lide bøgerne, så vi havde en del forventninger til filmen – og da vi sad der i biografmørket og ventede på at filmen skulle starte, var vi meget spændte. For kunne filmen leve op til bøgerne? Det var jo det store spørgsmål! 

Da filmen var slut var der ikke én klar dom blandt de seks deltagende piger. Nogle af pigerne kunne rigtig godt lide filmen, mens andre var knap så begejstrede.

Du kan læse Pigernes Bogklubs anmeldelser af ”Skammerens datter” herunder.   

Opdateres løbende som anmeldelserne ruller ind...

__________________________________________________________________________________________________

Laura, 11 år

4 ud af 6 stjerner

Jeg har altid været en del kritisk, når det gjaldt filmatiseringer og hængt mig i de mindste detaljer. Bare det at hovedpersonen har en lyseblå T-shirt på, i stedet for en mørkeblå, kan få mig helt op at køre. Men alligevel elsker jeg at se mine yndlingsbøger komme til live og blive til noget andet end blot blæk på papir. Jeg må dog indrømme, at mine forventninger til Skammerens datter ikke var høje. Det var en dansk film, hvilket for mig betød et helt del mindre budget og halvdårlige skuespillere. Men igennem filmen kunne man se, hvor meget der egentlig var blevet gjort ud af det. Universet, special effects, kostumerne, og selv dragerne så meget virkelige ud, selvom de lignede - som en af hovedpersonerne sagde - forvoksede firben. Skuespillet var også helt hæderligt, selvom det godt kan virke lidt mere unaturligt, når det er på ens modersmål. Og man må jo også påpege at en del af skuespillerne var børn og måske ikke havde så meget erfaring. Alligevel virkede det hele nogenlunde troværdigt, og jeg måtte da fange mig selv i at læne mig lidt frem i stolen med hjertet bankende lidt hurtige. Jeg ville dog ønske, at filmens spilletid havde været lidt længere. Hvis de tog lidt flere scener med fra bogen, kunne det hele måske være bundet lidt mere op om den røde tråd, hvis man kan sige det sådan. Men under alle omstændigheder var det en fængende film, der klart er en tur i biografen værd. 

_________________________________________________________________________________________________

Aya, 12 år

4 ud af 6 stjerner

Når folk kigger ind i tiårige Dinas øjne, ser de alt det, de helst vil glemme. Sådan er det når man er skammerens datter. Dina har sin mors skammerøjne, selvom det er en gave, hun sagtens ville kunne undvære. Det er svært at få venner, når ingen tør se på en.

Skammerens Datter er en god film, dog også med nogle dårlige sider. Som den optimist jeg er, vil jeg starte med at tale om de gode ting ved filmen. For det første er den visuelt en meget flot. Dragerne er godt lavede, og filmen er meget stemningsrig. Spænding mangler den i hvert fald heller ikke. Så snart en fare er overstået, bliver Dina kastet ud i en ny. Man kunne mene at det næsten er lidt for meget med al den spænding, og at det hele godt lige kunne gå lidt langsommere. Det ville i hvert fald ikke skade, hvis den lige var tyve minutter længere, så seerne lige kunne få lov til at slappe lidt af en gang i mellem. Og så er der også at jeg synes selve ideen med skammeren er vildt god.  At man bliver født med evnen til at se folk ind i øjnene, og på den måde få folk til at se alt det, de helst vil glemme.

Desværre er der også nogle dårlige ting ved filmen. For eksempel er hovedpersonen meget ung, og det gør, at det bliver svært at finde en god skuespiller til at spille hende. Rebecca Emilie Sattrup er en rigtig god skuespiller i forhold til hendes alder, men det at hun er elleve år får hende alligevel til at virke meget naiv, og i hvert fald ikke som en der bliver holdt udenfor derhjemme, og måske skal miste sin mor. Filmens skuespillere er i det hele taget ikke lige de bedste. Det virker nærmest som om de voksne ikke rigtigt tager filmen alvorligt. De yngre skuespillere gør helt sikkert deres bedste for at virke hjemløse og i stor fare, men det er altså svært når man er elleve år, og opvokset her i Danmark.

Skammerens Datter er en spændingsfyldt, flot, dansk fantasyfilm. Desværre bliver det lidt ødelagt af de middelmådige skuespillere.

______________________________________________________________________________

Lærke, 12 år

2,5-3 ud af 6 stjerner

Skrammerens Datter: Film Anmeldelse

 Her for nylig var jeg inde og se Skammerens Datter, og jeg må sige, at jeg blev lidt    skuffet.

 Hovedpersonen Dina (Spillet af Rebecca Emilie) lagde ikke mange følelser ind i rollen, og kom derfor til at virke lidt kedelig gennem filmen. Derimod syntes jeg, at Rosa (Spillet af Petra Maria Scott) gjorde et betydeligt bedre job i virkelig at leve sig ind i rollen.

Jeg vil også sige, at min ynglingsscene er der hvor vi første gang møder Rosas bror. Selve scenen var virkelig godt udtænkt, men skuespillet syntes jeg var bedst der.

Nu er jeg så heller ikke vant til at se så mange danske film, fordi at jeg som regel ikke finder dem særlig gode. Jeg kom ind i biografen med lave forventninger, men jeg må sige, at den var bedre end forventet.

Selvfølgelig undlod de noget fra bogen, men jeg kan ikke sige, at det gjorde filmen bedre af den grund.

Jeg hadede ikke filmen, den var bare ikke nær så god, som mange andre film jeg har set. Dragerne var ret godt lavet, og stederne de filmede så realistiske ud.

Selve filmen var god, skuespillerne fine, og alt i alt: Okay.

Så hvis jeg skulle give den stjerner ville jeg nok sige 2.5-3 ud af 5 stjerner.

______________________________________________________________________________

Clara, 12 år

 5 ud af 5 stjerner 

"Jeg synes den var rigtig spændende! Pigen der spillede skammerens datter var en perfekte skuespiller til rollen. Hun havde lige det hår og de øjne der skulle til. Jeg tror, at hvis de havde valgt en der lignede knap så meget ville filmen nok ikke havde været så god. Da jeg kom hjem sagde jeg til mine forældre at det var en af de bedste film, jeg nogensinde havde set. 

Jeg har tre ynglings punkter. 1. Der hvor den ældre dame var inde på Dinas mors værelse og ville lokke Dina ind i sengen. Her blev jeg rigtig forskrækket, fordi jeg ikke ventede det. 2. Til sidst hvor Drakan taber og hvor Dina, Nico/Nicodemus, moderen, våbenmesteren og Rosa sejler fra det onde til det gode. 3. Der hvor de fester til sidst og har det godt. 

Jeg plejer normalt ikke at være til denne genre, men den her er en af de bedste film, som jeg har set til dato. 

Jeg synes ikke der er nogen der er noget dårligt ved den... 

______________________________________________________________________________

Louise R,  29 år, bibliotekar  

3 ud 6 stjerner

Jeg har både læst bogen og set filmen ”Skammerens datter”, begge havde stor underholdningsværdig for mig. Filmen er lidt sammenpresset i forhold til bogen, men det er forståeligt, da man ikke kan have alle scener og karakter fra bogen med i filmen. På trods af at der var meget der var undladt i filmen, så synes jeg at filmen var lidt langtrukken, den kunne godt have været 10 minutter kortere.

Jeg synes at filmen var visuel flot lavet og der var mange flotte special effects med. Faktisk var den så godt lavet, at jeg til tider synes at filmen var meget voldsom med blandt andet menneskespisende drager, og jeg må indrømme at jeg blev overrasket/forskrækket et par gange i filmen.

Jeg synes at skuespillerne i filmen spiller rigtig godt, og det er klart en film jeg vil anbefale til alle ”Skammerens datter”-fans.

__________________________________________________________________________________

/ Louise & Louise - bibliotekarer ved Lokalbibliotekerne i Aarhus 

 

 

    

Materialer