Twin Peaks: A Place Both Wonderful and Strange
Twin Peaks: A Place Both Wonderful and Strange

Twin Peaks vender tilbage!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.05.17
Den nye sæson af Twin Peaks havde premiere i USA d. 21. maj, 25 år efter seriens anden sæson sluttede. For at markere premieren har vi på Risskov Bibliotek lavet en lille udstilling om serien og om instruktøren David Lynch.

 

"I Twin Peaks var alle regler sat ud af kraft, alt kunne ske.” Sådan skriver man i det seneste nummer af Filmmagasinet Ekko, for maj-juni 2017, og videre: ”Den fik hele armen med drømme og mareridt og udflugter i okkulte dimensioner. Alt det uforklarlige forblev uforklaret, mens den diabolske undertekst stak sit uhyggelige fjæs frem, bedst som man så sig i spejlet.

Når man taler om tv-serien Twin Peaks, der blev sendt for første gang på både dansk og amerikansk fjernsyn i november 1990, og nu, i 2017, har repremiere med en ny sæson, er det svært ikke samtidig at tale om fænomenet Twin Peaks. Serien er kun blevet endnu mere populær, og ikke mindst analyseret og diskuteret, siden den røg af sendefladen efter en ellers lidt lunken anden sæson i 1992, og siden filmen Fire Walk With Me (1993), der foregår før serien, blev buet ud ved filmfestivalen i Cannes. Twin Peaks har fået en helt ny skare af seere og ikke mindst fans, efter den har været tilgængelig gennem streaming de seneste par år, både i hjemlandet og rundt om i verden.

Og nu, godt 25 år senere, er Twin Peaks overraskende nok vendt tilbage med en tredje sæson, med en stor del af de samme skuespillere involveret, og ikke mindst styret af samme forfatter-instruktør duo, der oprindeligt startede serien, hhv. Mark Frost og David Lynch. Den tredje sæson havde premiere i USA d. 21. maj, og vil uden tvivl blive fulgt af millioner af seere rundt om i verden. I Danmark kan Twin Peaks: The Return foreløbigt kun ses gennem HBO Nordic.

Men på bibliotekerne vil vi også være med: På Risskov BIbliotek har vi lavet en lille udstilling om Lynch og om serien, hvor man (hvis man kommer først!) kan låne de første to sæsoner serien på blu-ray og DVD, samt en masse materialer, der relaterer sig til serien, bl.a. seriens fantastiske musik, bøger af og om Lynch samt andre tv-serier, film og bøger, samt også musik, der er inspireret af Twin Peaks. En liste over alle udstilte materialer, til dem der er nysgerrige på mere Twin Peaks og David Lynch, kan findes her.

Herunder kan du se nogle billeder fra udstillingen:

Twin Peaks på Risskov Bibliotek
Twin Peaks på Risskov Bibliotek


Twin Peaks på Risskov Bibliotek
Twin Peaks på Risskov Bibliotek

Twin Peaks på Risskov Bibliotek
Twin Peaks på Risskov Bibliotek

 

Materialer