Se film på filmstriben

Når du ikke fysisk kan låne film på bibliotekerne i Aarhus kommune, er det godt vi har filmstriben. Her er en liste med fine dramaer, som altid er hjemme på filmstriben.

Snart er det juleferie, tid til at fordybe sig og slappe af. Her er fem film, det er værd at bruge lidt tid på.

Sunhine (1999)

István Szabó, nok den mest kendte ungarske filmskaber i det 20 århundred, fik sit internationale gennembrud med Mephisto, for hvilken han vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 1981. Efter dette gennembrud har de fleste af Szabós film været internationale samproduktioner, der er optaget på mange forskellige sprog og i forskellige steder i Europa. Men Szabó har også holdt sig til Ungarn og de mange ændringer landet (både frivilligt og ufrivilligt) har gennemgået gennem det forrige århundred. Det er også temaet i Sunshine fra 1999.
Sunshine er en tre timers historisk episk film om den jødiske familie Sonnenscheins brogede historie fra midten af 1800-tallet frem til slutningen af det 20. århundrede. Ralph Fiennes spiller hovedrollen, som tre generationer af mandlige overhoveder i familien, mens de gennemlever udfordringerne i den ungarske-jødiske historie, fra det Østrig-ungarske imperie gennem holocaust til revolutionen i 1956.


Se en trailer til filmen
Se filmen på filmstriben

Smagen af rust og ben (2012)

Alain flytter til Sydfrankrig med sin 5-årige søn. Han bevæger sig fra job til job og deltager i ulovlige boksekampe. Under et job som udsmider på en bar, hjælper han kvinden Stéphanie efter et slagsmål. Stéphanie optræder i det lokale vandland, med spækhuggere. Det er ikke ufarligt, og en dag går det galt. Stéphanie mister begge sine ben. Desperat og deprimeret tager Stéphanie kontakt til Alain og en umage relation opstår
Jacques Audiards film er en smuk kærlighedshistorie, om to mennesker der har brug for hinanden, men har svært ved at indse det. Marion Cotillard og Matthias Schoenaerts spiller hovedrollerne.


Se en trailer til filmen
Se filmen på filmstriben

Idealisten (2015)

Den aarhusianske journalist Poul Brink kommer i midt 80’erne i kontakt med flere danskere der mener de har dødelige sygdomme. Fælles for dem er, at de deltog i oprydningen efter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, der styrtede ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland i 1968 Brink begynder at grave i sagen, og jo større stilhed han mødes med fra det officielle Danmark, jo stædige bliver han for at afsløre sandheden.
Christina Rosendahls Idealisten er noget så sjældent som en dansk politisk spændingsfilm, der bygger på virkelige begivenheder.


Se en trailer til filmen
Se filmen på filmstriben

Cold War (2018)

Polsk-engelske Paweł Pawlikowskis sort-hvide film starter i efterkrigstidens Polen. Wictor er leder af en statsstøttet musik-trup og ved en prøve møder han den smukke og passionerede sangerinde Zula. Deres tiltrækning er umildbar. Men da truppen påligges at sprede budskabet om de kommunistiske værdier i deres optræden, reagere de forskelligt. Zula, der har en mørk fortid, vil overleve for enhver pris. Mens Wictor, der er meget mere idealistiske, finder de mange politiske bånd snærende. Efter en koncert i Østberlin flygter Wictor til vesten. Zula skulle have været med, men ombestemmer sig.
Flere år senere mødes de igen, i Paris. En umulig kærlighedshistorie i en umulig tid. Men skæbnen bliver ved med at føre dem sammen.


Se en trailer til filmen
Se filmen på filmstriben

Grænse (2018)

Svenske Ali Abbasis smukke, poetiske og mærkelige film om tolderen Tina. Tina ser anderledes ud, går anderledes og lever et isoleret liv. Men Tina kan lugte folks følelser, derfor også når de har gjort noget forkert. Det er til stor gavn for politiet og hendes job som tolder ved en færgehavn. En dag møder hun den mystiske mand Vore, som ser ud til at dele hendes egenskaber og unikke udseende. Der opstår kemi og helt specielt bånd mellem de to. Men det bringer også hemmeligheder om Tinas baggrund og hvem hun i virkeligheden er frem i lyset.
Et eventyr for voksne.
Filmen vandt hovedprisen i sidekonkurrencen 'Un Certain Regard' ved Cannes Filmfestival 2018.


Se en trailer til filmen
Se filmen på filmstriben