Fredagsanbefaling til Kvindernes Internationale Kampdag

Af Anonym (ikke efterprøvet)
08.03.19
Kvindernes internationale kampdag bliver for alvor sparket igang med denne fredagsanbefaling, hvor den kvindelige hovedkarakter ikke er bange for at slå fra sig og stille sig imod folks forventninger til hendes fremtid.

Siden 1921 er d. 8. marts blev markeret som kvindernes internationale kampdag med fokus på kvinders ligestilling, både juridisk og mellem kønnene. Kampdagen blev stiftet i Danmark på en kvindekongres, der blev afholdt i Folkets Hus på Jagtvej 69 (senere Ungdomshusets adresse).

Denne kampdag skal for alvor have et spark i form af Natasha Arthys kampsportsungdomsfilm Fighter (2007), hvor gymnasiepigen Aicha kæmper både i og uden for ringen for at få lov at gå sin egen vej og dyrke sin passion for Kung Fu trods forældrenes forbud. De tyrkiske forældre ønsker at Aicha opfører sig pænt og passer hendes skole, som en rigtig pæn pige bør, men Aicha vil bestemme selv. Frustrationerne og konflikten mellem de to kulturer får hun afløb for ved at dyrke sin passion Kung-fu kampsport. Spørgsmålet er om hun til slut føjer familiens forventninger eller følger sit eget hjerte og lever Kung Fu-drømmen helt ud?

 

Materialer