Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – 3 franske farver til Bastilledagen.

Denne anmelder er på vej på ferie. Derfor får I denne gang 3 film for ens pris.

Krzysztof Kieślowski sidste 3 film, før hans død, er også nogen af hans bedste. Trilogien Tre farver: Blå, Hvid og Rød, er løst bygget over farverne i det franske flag og de tre politiske idealer i Den Franske Republik: frihed, lighed og broderskab.


I Blå skal Juliette Binoche, som Julie, komme sig over tabet af sin mand og barn. Pludselig frigjort fra familiemæssige bånd, forsøger hun at skære sig af fra alt og leve isoleret, i en form for ”frihed”. Men finder ud af, at hun ikke kan befri sig fra menneskelig forbindelse
I Hvid bliver polske Karol forladt af sin franske kone. Han mister ikke bare sin kone i skilsmissen, men også sin forretning, sine penge og sin opholdstilladelse i Frankrig. Nu vil Karol have genoprettet ”ligheden” mellem hans kone og ham, så hun må tage ham tilbage og han kan få sin hævn.
I Rød undersøges ”broderskab” og den kontakt og binding der kan ske mellem 2 mennesker, der synes at have meget lidt til fælles. Valentine, en ung studerende med en model karrier, kommer til at køre en hund ned. Hun finder frem til ejeren den pensioneret dommer, Joseph Kern. Valentine og Joseph har intet tilfælles, men måske har de brug for hinanden.

Se filmene på filmstriben. BLÅ   HVID   RØD

God ferie til alle, se en masse film :-) Vi ses igen d. 11 august

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaards anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

 

Materialer