Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – til minde om Michael Nyqvist.

I sidste uge mistede den svenske skuespiller Michael Nyqvist kampen mod kræft. Mest kendt i Danmark (og verden) er han nok, for at spille Michael Blomkvist i den svenske filmatisering af Stige Larssons Millenniumserie. Nyqvist havde en lang og varieret teater- og filmkarriere, som desværre blev alt for kort.
Dagens anbefaling bliver den smukke, livskloge, sjove, musikalske og opløftende Som i himlen fra 2004. Michael Nyqvist spiller dirigenten Daniel, der pga. sygdom, forlader en succesfuld international karrier og flytter tilbage til sin barndomsby i det nordlige Sverige. Her bliver han overtalt til at hjælpe det lokale kirkekor. Det får konsekvenser. Ikke blot for det hurtigt voksende kor, men bestemt også for Daniel. 

Michael Nyqvist selvbiografi Når barnet har lagt sig, om det at være adopteret, at søge efter sine biologiske forældre - og ikke mindst sin egen identitet, er bestemt også anbefales værdig.

As it is in heaven 2004 TRAILER (Eng sub)

Se filmen på filmstriben

Følg bibliotekar Mette Kirkegaards anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Materialer