Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Jørgen Leth 80år

Onsdag d. 14 juni fyldte digteren, forfatteren, cykelkommentatoren og filminstruktøren Jørgen Leth 80 år.

Der er flere muligheder for at se film af og om Jørgen Leth på filmstriben. Bl.a. Sanselighedens pris, Jørgen Flint Pedersens film om tiden efter udgivelsen af erindringsbogen "Det uperfekte menneske", hvor især passagen om Leths erotiske forhold til kokkens unge datter skabte røre. Eller Jeg taler til jer Leths biografi om kunstneren John Kørner.
Dagen anbefaling bliver dog Det perfekte menneske, Leths kortfilm klassiske fra 1967. Filmen er et dokument – eller et metadokument – over livet i Danmark anno 1967. Og nok værd at se mere end en gang.

Tillykke til Jørgen Leth

The Perfect Human Jorgen Leth

Se filmen på filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaards anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

 

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i medio juni at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.
Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

 

 

Materialer