Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – til Pride i alle aldre

Den 3. juni afholdes Aarhus Pride ”en kampdag og en festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering”. Som optakt til dagen kan vi forslå Mike Mills sjove, søde og eftertænksomme Beginners – dagens anbefaling.

Filmen er struktureret omkring en serie af indbyrdes forbundne flashbacks. Efter hans far Hal dør af kræft reflekterer Oliver om deres forhold i løbet af de forgående fem år, siden Olivers mors død. Kort efter hendes død sprang Hal ud og begyndte at udforske livet som homoseksuel mand. Han blev aktiv i det homoseksuelle miljø, fandt kærligheden med en noget yngre mand og blev mere ærlig med sig selv og med sin søn. Som følge heraf bliver Oliver og Hals forhold tættere. Kort efter Hal's død møder Oliver Anna, en fransk skuespillerinde. Inspireret af hans fars åbenhed og styrke i slutningen af ​​hans liv beslutter Oliver, at kaste sig helhjertet ind i et forhold til Anna.

Christopher Plummer, som spiller Hal, vandt en Oscar for bedste birolle i 2011                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

'Beginners' Trailer HD

     

     Se filmen på filmstriben.       

Følg bibliotekar Mette Kirkegaards anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

 

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i slutningen af maj at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.

Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Materialer