Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – visuel ekstravagance

Filminstruktøren Tarsem Singh er især kendt for sine musikvideoer (bl.a. R.E.M’s Losing my Religion) og for hans meget visuelt flotte debut film The Cell fra 2001. Det tog ham 4 år før han var klar med sin næste film The Fall, dagens anbefaling.

Singh kaster alle sine visuelle tricks og effekter efter filmen. Det bliver et sanseorgie for øjet, hvor farver, baggrunden (Singh indspillede filmen i mere end 20 lande) kostymerne og kulisserne underbygger og udvider historien.

Filmen følger patienter på et hospital, i 1915’ernes Los Angeles. Stuntman Roy Walker, der er lammet efter et spring, møder den 6 årige Alexandria som har brækket sin arm. Roy begynder at fortælle Alexandria historien om den maskerede bandit, hans fire venner og deres kamp mod den onde Guvernør Odious. Alexandria ser hospitalets patienter, læger og sygeplejesker i historien og vil hver aften høre mere.
Men Roy har en grum bagtanke med at fortælle Alexandria historien, som handler om at få finger i flere morfintabletter. Men måske kan Alexandria redde både Roy og den maskerede bandit, med sin fantasi.

En smuk film, som ikke minder om noget som helst andet og et eventyr, der virkeligt tager dig med til en anden verden.

The Fall Trailer

Se filmen på filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaards anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i slutningen af maj at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.

Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

Materialer