Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en klassisk Oscarfilm

Søndag d. 26. februar afholdes årets Oscaruddeling i Los Angeles. I alt 45 forskellige film (ikke med-talt er de 15 film fra kortfilms kategorierne; liveaction, animation og dokumentar) er nominerede i en eller flere kategorier. Disse film konkurrer i 21 kategorier om Oscarstatuetterne. Mest prestige er der naturligvis i at vinde Bedste film.
2013 blev denne kategori vundet af Steve McQueens 12 Years a Slave, dagens anbefaling.

Filmen er baseret på Solomon Northups selvbiografien fra 1853. I 1841 blev Northup, en fri sort mand, bedøvet, kidnappet og solgt som slave, mens han var i Washington (hvor slavehandel var lovlig). Han blev købt af en plantageejer, og holdt som slave i 12 år i Louisiana.
Chiwetel Ejiofor spiller Northup, med en indre styrke og kerne af stædighed. Filmen holder sig ikke væk fra de mere brutale og voldsomme konsekvenser af slaveri. Og efterlader både en afsky for menneskers ond-skab og en beundring for menneskers evner til at overleve.
Film vandt også en Oscar for bedste manuskript og Lupita Nyong'o, som spiller Patsy, vandt for bedste kvindelige birolle.

12 YEARS A SLAVE - Official Trailer (HD)

Se filmen på filmstriben.

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i første kvartal 2017 at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.
Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

 

Materialer