Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Oscar vinder med en kvinde på vej

Ellen Burstyn vandt i 1975 en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle i Alice bor her ikke mere.
Burstyn der på dette tidspunkt var en stjerne på vej op i Hollywood, og derfor selv kunne vælge sine roller, ville lave ”en anden slags film. En film fra en kvindes syspunkt, men fra en kvinde jeg kunne genkende”.
I dag kan det virker selvmodsigende at instruktøren hun valgte til at projektet var Martin Scorsese. Og selv i dag står Alice bor her ikke mere som en enkeltstående film, med fokuserer på en central kvindelig karakter, i Scorsese tidlige karriere.

Ellen Burstyn spiller Alice, hvis mand dør i en ulykke. Alice beslutter sig for at sælge alle sine ejendele og drager med sin søn mod sin barndomsby og drømme om at blive sanger. Men der er langt, fra New Mexico til Californien og pengene slår ikke altid til. Kris Kristofferson, Harvey Keitel og en meget ung Jodie Foster medvirker også.

 

Alice Doesn't Live Here Anymore - Trailer

Se filmen på filmstriben.

 

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i første kvartal 2017 at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.

Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.