Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Oscar vinder fra et Wilder geni

Det er svært for komedier at vinde kategorien bedste film ved Oscar uddelingen. Og når det sker er det ofte komedier med et vist hybrid forhold til andre genre (drama, romantik). Men en af disse få komedier er Billy Wilders Nøglen under måtten fra 1960.

Jack Lemmon spiller Bud Baxter, en ensom kontoransat i et større forsikringsselskab. For at komme frem i firmaet og blive forfremmet, udlåner han sin lejlighed til sine forsatte, som bruger den til udenomsægteskabelige affærer. Da personalechefen opdager fidusen, forfremmer han Bud mod at få eneret til at bruge lejligheden. Det går fint indtil Bud finder ud af, at chefens elskerinde er elevatorføreren Fran, som han selv er forelsket i. Hvad skal han vælge – karrieren eller kærligheden?

Billy Wilder en af komediens mestre, selv om han også lavede film som Kvinden uden samvittighed (1944), Sunset Boulevard (1950) og Stalag 17 (1953).  Wilder vandt gennem sin 50 år lange karriere 6 Oscars. De 3 i 1960 hvor han, som den første, vandt en oscar for både bedste manuskript, bedste instruktion og bedste film – for Nøglen under måtten.                 

The Apartment (1960) Trailer - Billy Wilder

Se filmen på filmstriben.

 

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

 

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i første kvartal 2017 at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.

Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.                                                                          

 

Materialer