Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – til dem der kan li’ mørk humor

Dagens anbefaling bringer irisk charme, humor og tragisk historietradition med ind i denne film. Anbefalingen bliver In Bruges (2007)

Den irske lejemorder Ray komme på sit først job, ved et uheld, til at skyde et barn. Hans chef Harry sender ham og hans mentor Ken til Brügge, hvor de skal afvente yderligere instruktioner. Ken ynder byen og at lege turist, mens Ray har det svært – både med byen og med sin skyld. Det bliver ikke bedre, da Harry beordrer Ken til at skyde Ray.

In Bruges er Martin McDonaghs debutfilm. Et neo-noir sort-komedie drama, med Colin Farrell og en blændende Brendan Gleeson som de irske lejemordere i skjul og Ralph Fiennes som deres meget vokale chef.
Martin McDonagh har med stor succes forsat med at lave film med absurdistiske sorte humor. Seneste er han genforenet med Colin Farrell og Brendan Gleeson i The Bensheed of Inisherin(2022) .

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer