Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – meget fin og lille sønderjysk film

Instruktør Frelle Petersen anden film Onkel(2019) er dagens anbefaling. Frelle Petersen er søgt hjem til Sønder-jylland. Og med denne fine lille film viser han hvor lidt der skal til for at skabe en gribende fortælling. Filmen er udelukkende besat med amatør skuespiller, fra område på 15 km, så han kunne være sikker på alle, talte med den samme sønderjyske dialekt.

27-årige Kris er landmand på sin onkels gård. Onklen har en dårlig fysik pga. et slagtilfælde og er dybt afhængig af Kris. De lever et stille og rutinepræget liv. Da Kris' dyrlægedrømme vækkes til live igen og hun får følelser for den unge mand Mike, står hun nu i dilemmaet mellem ansvaret for onklen og sine egne fremtidsønsker.
En meget troværdig, bevægende film, der med meget få midler fortæller en eviggyldig historie om ansvar kontra frihed og hvor meget vi er villige til at opgive, får at følge vores drømme.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer