Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – biografisk fortælling om norsk eventyre

Norske Espen Sandberg, har sammen med Joachim Rønning, lavet flere film om kendte norske mænd bl.a. Max Manus (2008) og Kon-Tiki (2012). Dette har han forsat i sit soloinstruktørarbejde. I dagens anbefaling Amundsen (2019) er fokus på polarforskeren og eventyreren Roald Amundsen (1872-1928)

Vi følger Roald, og hans bror Leon, fra barnsben, hvor drømmen om opdagelsesrejser bliver lagt. Leon bliver den faste støtte og pengemand, til Roalds eventyrer. Det største eventyr er naturligvis kapløbet med Robert Scott om at nå først til Sydpolen. Roald er ikke bange for at lyve, snyde og bedrage alle omkring sig, selv dem meget tæt på, for at nå sine mål. For Roald Amundsen er stålfast på at nå sine mål, koste hvad det vil.

Storfilm med meget smukke billeder, især af det kolde arktiske landskab. Solid biopic, uden de store nyskabelser, med Pål Sverre Hagen i den altdominerende hovedrolle.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer