Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – sveske skuespillerinder i kamp om rolle

Engelske Colin Nutley har gennem 30 år haft stor succes i Sverige, både med spændende kriminalfilm og dramakomedier om at finde sig selv og hold fast i den man er. Mange med hustruen Helena Bergström i hovedrollen. Dette er også tilfældet i dagens anbefaling Sladder (2000)

Der er planer om at genindspille Dronning Christina og som Greta Garbo i originalen skal hovedrollen spilles af en svensk skuespiller. 9 store svenske skuespillerinder har været til prøvefilmning og i Sladder følger vi dem alle på den dag, en af dem får tilbudt rollen. Der er både jalousi, forelskelse, had og venskab mellem kvinderne, som alle drømmer om de bliver den udvalget, der får rollen.
Der blevet plads til en perlerække af Sveriges største skuespiller i filmen. Udover Helena Bergström medvirker også Pernilla August, Stina Ekblad og Harriet Andersson. Omkring de 9 kvinder bevæger sig bl.a. Rolf Lassgård, Peter Haber og Mikael Persbrandt.

En charmerende film om filmbranchen, om ambitioner og hvor let drømme kan tændes og slukkes.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film