Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Episk kamp på det store lærred

Den amerikansk producent Samuel Bronston lavede i begyndelsen af 1960’erne en serie Episke film, med manuskripter inspireret af Biblen, Den Amerikanske uafhængighedskrig og Europas historier. Det er også herfra dagens anbefaling stammer. Anthony Manns Romerrigets fald (1964)

Marcus Aurelius (Alec Guinness) er døende og beslutter at hans rige skal arves af generalen Livius (Stephen Boyd) i stedet for hans søn Commodus (Christopher Plummer). Det kaster dem ud i en lang blodig konfilkt.
James Mason, Omar Sharif og Sophia Loren medvirker også

En næste 3 timer lang film om begyndelsen på enden af Romerriget. Fuld af spektakulær sets, tusindvis af statister og en perlerække af stjerner. For oplevelsens skyld lever man med den ikke helt sammenhængende historie og den ikke helt troværdige dialog. Det her er FILM på den store skala.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer