Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben –med en fransk fodboldhelt

Nu er EM startet og kan man ikke få nok af det smukke spil, findes der en lang række spillefilm, med fodbold i centrum, på filmstriben. Som dagens anbefaling Ken Loachs charmerende Looking for Eric (2009)

Eric Bishop 50 år, fodboldfanatiker, postbud og i dyb krise. Hans barnebarn bringer ham i kontakt med ekskonen, som han forlod for 30 år siden, men stadig elsker. Hans stedsøn gemmer våben, for en lokal narkobaron, i deres hjem. Da han er længst nede og overvejer selvmord, får han ved hjælp af meditation (og lidt narkotika) kontakt til en version af sin største helt, den franske fodboldgud Eric Cantona.
Cantona hjælper Eric med at få styr på sit liv, i varm engelsk hverdagsrealisme, som kun Ken Loach kan skildre det. Og man behøver ikke være fodboldfan for at blive charmeret af hverken Cantona eller Eric.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

NB: Fra 1. juni bliver der indført en ny model for lån af film hjemmefra på Filmstriben.

Du har hidtil været vant til at gøre brug af ’antal lån’, når du låner på Filmstriben. Fra den 1. juni stiller bibliotekerne i stedet et antal point til rådighed, som du skal bruge, når du ønsker at låne film.
Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine point. Der skal typisk bruges 4 point for at se en spillefilm, længere dokumentarfilm kræver 3-4 point, mens forskellige kort-, animations- og dokumentarfilm af op til 30 minutters varighed vil være pointsat til 1-2 point.
Vores grænse på maks to film pr. måned bliver til 8 point som du enten kan bruge på 2 lange film eller flere kortere.

Vær opmærksom på: Du kan ikke overføre ubrugte point fra en måned til den næste. Du har således 8 point hver måned, som du kan anvende. Uanset om du har brugt dine point i den forgangne måned eller ej.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer