Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – om den samme dag igen og igen

Dagens anbefaling er en Rom-com udgave af Groundhog day, Palm Springs (2020). Amerikanske Max Barbakow spillefimsdebut og produceret af trioen The Lonely Island, der også har stået bag Popstar: Never Stop Never Stopping og hittet: Dick in a box

Kæresteparret Nyles og Misty er skal til bryllup i Palm Springs. Nyles nyder festen, drikker igennem og scorer endda brudens storesøster Sarah. Men under deres rendezvous i ørkenen, bliver de angrebet af en mystisk person og Sarah følger efter Nyles ind i en grotte – Grotten er en tidslomme, der gør, at Nyles og nu Sarah vågner op til den samme dag - igen og igen og igen. Nyles der har vågnet op til den samme bryllupsdag i laaaang tid, opfordrer Sarah til at nyde livet og udødeligheden. Men Sarah har svært ved at glemme fortiden og tanken om at undslippe den virkelighed de nu befinder sig i.
En syret og sjov komedie, med charme og romantik, som får noget nyt ud af en historie vi har set før. Andy Samberg og Cristin Milioti er virkelig gode i hovedrollerne.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

NB: Fra 1. juni bliver der indført en ny model for lån af film hjemmefra på Filmstriben.
Du har hidtil været vant til at gøre brug af ’antal lån’, når du låner på Filmstriben. Fra den 1. juni stiller bibliotekerne i stedet et antal point til rådighed, som du skal bruge, når du ønsker at låne film. Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine point.
Der skal typisk bruges 4 point for at se en spillefilm, længere dokumentarfilm kræver 3-4 point, mens forskellige kort-, animations- og dokumentarfilm af op til 30 minutters varighed vil være pointsat til 1-2 point. Vores grænse på maks to film pr. måned bliver til 8 point som du enten kan bruge på 2 lange film eller flere kortere.

Filmene bliver som udgangspunkt inddelt i 4 pointkategorier:

  • Film og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Vær opmærksom på: Du kan ikke overføre ubrugte point fra en måned til den næste. Du har således 8 point hver måned, som du kan anvende. Uanset om du har brugt dine point i den forgangne måned eller ej.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer