Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Fra en Oscarvinder

Kinesisk-amerikanske Chloé Zhao blev i søndags den anden kvinde i historien, som vandt en Oscar for Bedst instruktør. Hun vandt også en anden Oscar for Bedste film, begge for Nomadland. Zhao har haft en kort, men stærk karriere som instruktør. Nomadland er blot hendes tredje film. Vi er så heldig, at hendes anden film er tilgængelig på Filmstriben. Derfor er dagens anbefaling The Rider (2017)

Brady lever sammen med sin far Wayne og hans autistiske søster Lilly på Lakota Sioux reservationen Pine Ridge. Det er et liv i fattigdom, Wayne drikker og spiller familiens penge væk. Brady var en rodeostjerne, men efter en ulykke har Brady en svækket højre hånd og lider af epileptisk anfald. Lægerne har advaret Brady om at genoptag rodeoridning vil gøre hans anfald værre. Og kunne slå ham ihjel. Men hvem er Brady, hvis han ikke er rodeorytter?

Zhao har i alle sine film gjort brug af amatør skuespiller, der spiller versioner af dem selv. The Rider er inspireret af Brady Jandreau, som spiller Brady i filmen, en rodeorytter der fik en voldsom hovedskade, efter en ulykke. Hendes film er også karakteriseret af deres meget smukke naturbilleder af den vældig amerikanske natur, med blikket på uendelig.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film