Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – klassisk spaghettiwestern

Sergio Leone store succes med westernfilm indspillet i Italien, i begyndelsen af 60’erne, inspirerede flere andre italienske instruktør til at prøve lykken. Blandt dem Sergio Corbucci som i 1966 slog i gennem med dagen anbefaling Django – vesten hævner.
Django spilles af Franco Nero, der også fik sit gennembrud med filmen. Han er tidligere Unions soldat og vandre nu rundt på grænsen mellem USA og Mexico med en kiste på slæb. Efter at have reddet en prostitueret og taget hende med til den nærmest by, bliver han indblandet i en kamp mellem Konføderations soldater og mexicanske revolutionære.

Filmen havde i mange år ry som en af de mest voldelig film, der nogensinde var lavet. Bl.a. var filmen bandlyst i England frem til 1993. Både volden og den dårlige dubbing til engelsk, kan virke gammeldags. Men er du til tavse mænd der vil have hævn og er god til at skyde, krydret ”Italian style”, så er Django værd at følge.

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)