Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Chilensk poesi på italiensk

Den smukke og poetiske Postbudet er fra 1994 og dagens anbefaling. Filmen fortæller en fiktiv historie om den periode den chilenske digter Pablo Neruda levede i eksil udenfor Chile, i begyndelsen af 50'erne. I dette fiktive univers flytter Neruda til en lille italiensk ø, hvor der må ansættes et ekstra postbud, for at klare den mængde post, en kendt digter kan skabe.
Mario Ruoppolo, en dårligt uddannet fisker med drømme om noget mere i livet, bliver Nerudas private postbud. De to udvikler et venskab og Marios forståelse og værdsætning af poesi udvides. Endda så langt at han kan bruge poesi til at vinde den smukke Beatrice.

Postbudet skabet ny opmærksomhed om digteren, forfatteren og nobelpristageren Pablo Neruda, der døde i 1973. Og man får bestemt lyst til at gribe en digtsamling efter filmen – selvom digtene kan lyde smukkere på Italiensk og spansk.

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben.

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer