Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – episk ungarsk familiedrama

István Szabó, nok den mest kendte ungarske filmskaber i det 20 århundred, fik sit internationale gennembrud med Mephisto. For hvilken han vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 1981. Efter dette gennembrud har de fleste af Szabós film været internationale samproduktioner, der er optaget på mange forskellige sprog og i forskellige steder i Europa. Men ofte har Szabó holdt sig til Ungarn og de mange ændringer landet (både frivilligt og ufrivilligt) har gennemgået gennem det forrige århundred. Det er også temaet i dagens anbefaling Sunshine fra 1999.

Sunshine er en tre timers historisk episk film om den jødiske familie Sonnenscheins brogede historie fra midten af 1800-tallet frem til slutningen af det 20. århundrede. Ralph Fiennes spiller hovedrollen, som tre generationer af mandlige overhoveder i familien, mens de gennemlever udfordringerne i den ungarske jødiske historie fra det Østrig-ungarske imperium gennem holocaust til revolutionen i 1956.

En gang i mellem skal der også være plads til de lange film – og denne weekend er jo ekstra lang!

Sunshine (1999) trailer - Rachel Weisz

Se filmen på Filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

 

 

Materialer