Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Verdens bedste film?

Over på hvad jeg håber, har været en dejlig jul, og før nytår står for døren skal der være plads til en god film.  Dagens anbefaling er flere gange blevet udnævnt til verdens bedste film og er som regel altid med, når der laves nye top 10 lister over favoritter film af den ene og anden kategori.

Frank Darabonts En verden udenfor, fra 1994, bygger på Stephen King novellen Rita Hayworth and Shawshank Redemption (fra samlingen Different seasons). En film om den uskyldig dømte livstidsfange, der med det yderste af neglene holder fast i håbet om en fremtid. Om håbet der kan bære dig gennem ydmygelser og uretfærdigheder. Om fængselsverdens umenneskeliggørelse af fanger og fangernes kamp for at holde fast i blot en lille flig af deres menneskelighed. En film der kan give et lille stik i hjertet og en tåre i øjenkrogen
Det er også filmen der gjorde det klart, at alt bliver bedre med Morgan Freemans stemme som fortæller

I guess it comes down a simple choice: Get busy living, or get busy dying.

The Shawshank Redemption - Trailer - (1994) - HQ

Se filmen på Filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

 

Materialer