Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – science fiction med noget på hjertet

Neill Blomkamps debutfilm District 9, fra 2009, er dagens anbefaling. En science Fiction film, med elementer af horror, indspillet for 30mill. men med speciale effekts der stadig er værd at se på næsten 10 år senere.
Filmen gør bl.a. brug af found footage (ala Blair Witch), falske nyhedsoptagelser og video fra overvågningskameraer, for at opbygge en virkelig stemning. Filmen begynder i et alternativt 1982, hvor et rumskib lander over Johannesburg. Ombord findes en gruppe af syge og underernærede insektlignende aliens som ikke kan flyve videre. Den sydafrikanske regering beslutter at interner dem, i en lejr kaldet District 9.
25 år senere, vil regeringen flytte de fremmede til en anden lejr. En alien beslutter at flygte med sin søn og vende hjem, til det efterladte rumskib. Under flugten krydse de spor med en bureaukrat ved navn Wikus van der Merwe, der bliver en hel del mere involveret i flugten, end forventet.
Det kan være svært ikke at se en sammenhæng i filmens temaer (fremmedhad, hvad det vil sige at være menneske, en gruppes ret til at bestemme over en anden gruppe) og Neill Blomkamps hjemlands tid under apartheid. Men alle gode science Fiction film skal også have en social kommentar. Så god underholdning til weekenden.

District 9 Trailer #2

Se filmen på filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer