Xtreme sammenligninger af Ian Graham

En overflod af flotte detaljer flyder fra bogens smukke forside gennem hele bogen, der byder på mange timers interessant læsning om menneskeskabte frembringelser og naturen.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).


Mennesker har altid forsøgt at overgå sig selv. Men uanset hvor hårdt vi anstrenger os, bliver vi altid overgået af naturen. Bogen her har fokus på de ekstreme forskelle, der er på menneskeskabte og naturlige elementer.

Hvor løberen Usain Bolt i 2009 blev indehaver af rekorden i hurtigløb med en fart på 37 km/t, kan en væddeløbshest løbe med hele 88 km/t. Det er selvfølgelig ikke hurtigt nok til at løbe fra verdens hurtigste tog, Eksperimentaltoget MLX01, der er målt til at kunne køre 528 km/t. Heller ikke i størrelse kan mennesket overgå naturen. Verdens største skib er Knock Nevis med en længde på 458 m, men universets største planet er Jupiter, der er 142.980 km. Altså jorden 1321 gange! Verdens højeste bygning, One World Trade Center, er 417 m højt, men bjerget Mount Everest i Himalaya-bjergkæden er 8848 m højt. En sidebemærkning er, at Mount Everest vejer 1 mia. tons, hvilket svarer til mere end 5 mio. blåhvaler. Hvad angår levetid er mennesket også bagud. Eksempelvis kan Grønlandshvaler leve i op til 200 år. Og sådan kunne jeg blive ved. Bogen er fyldt med disse spændende sammenligninger, hvor mennesket taber hver gang.

'Xtreme sammenligninger' er en stor og flot bog skrevet af Ian Graham, der står bag en del naturvidenskabelige bøger til børn. Idéen med at sammenligne menneskeskabte ting med dem naturen har skabt, er virkelig god og passer fint til målgruppen af mindre skolebørn, der jo virkelig holder af at sammenligne ting. Billederne er utroligt smukke, og illustrator Mark Bergin er også specialist i historiske rekonstruktioner, så der er ikke sparet på effekterne. 

Anmeldelse på Litteratursiden.dk

Materialer