Villads fra Valby skød Sommerbogen i gang i Risskov

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.06.19
Danmarks største læsekonkurrence for børn blev skudt i gang i fredags. På Risskov Bibliotek markerede de dagen med en Villads fra Valby-workshop med forfatter Anne Sofie Hammer.

Lige om lidt er det sommerferie, og det betyder, at der er rig mulighed for at få læst en masse gode bøger. Men oven i hatten betyder det også, at du kan deltage i læsekonkurrencen Sommerbogen, hvor du skal læse og anmelde bøger. Det kræver kun tre anmeldelser at deltage lodtrækningen om hovedpræmien, som i år er 5 minutter til at tømme en boghandel. Derudover er der fede bogpræmier hver eneste uge. Læs mere om konkurrencen her.

50 læseglade børn mødte Villads' mor
På Risskov Bibliotek blev konkurrencen skudt i gang med besøg af Anne Sofie Hammer – forfatter og mor til Villads fra Valby. 50 børn fra 1. og 2. klasse hjalp hinanden til at få gode og dårlige ideer til nye Villads-historier. De dårlige ideer er nemlig essentielle, når man skal skrive nye historier, fortæller Anne Sofie Hammer.

”Hvis man kun vil have de gode ideer, så får man aldrig nogen ideer. Men hvis man også byder de dårlige velkommen, får man tit 20 dårlige ideer og 2 gode,” sagde hun til børnene.

Børnene kendte allerede Villads-universet godt, og derfor var det ikke svært for dem at finde på nye sjove og finurlige historier om drengen fra Valby. Anne Sofie Hammer opstillede benspændet, at to ud fra de fire ord kat, hat, toilet og maling skulle bruges til de nye historier.

Ny bog på vej
Fredag den 14. juni var også dagen, hvor den nyeste bog om Villads fra Valby i rækken blev udgivet. Som de allerførste fik børnene i Risskov lov til at høre en historie om Villads og Frida fra den nye højtlæsningsbog. Der var stille mens børnene lyttede – lige bortset fra, når der blev grinet altså. Den nye Villads-bog er selvfølgelig også på vej ind på bibliotekets hylder, så hold øje med 'Villads fra Valby får nye ideer'.

Børnene var nysgerrige på både Villads og Anne Sofie Hammer, og dagen sluttede af med, at alle fik en autograf og en high five. Mon ikke flere af børnene skal have en Villads-bog med på sommerferie? Mangler du inspiration til, hvad du skal læse i sommerferie, og hvilke bøger du skal anmelde til Sommerbogen? Hvis du er vild med Villads fra Valby, kan du for eksempel kigge nærmere på Anna Banana eller Iqbal Farooq neden for.

Leder du efter gode bogserier? Så kan du kigge nærmere på ’Serier der ikke skal læses i rækkefølge’ eller ’Lette serier for 6-9-årige’.

Materialer