Vild af Ditte Wiese

11.05.23
Ditte Wiese tegner fine portrætter med relaterbare følelser af trods og usikkerhed.

 

Emilie, kaldet Mille, og Esther er søstre. Mille er den rolige, der passer sin skole, ikke mister kontrollen og rydder op på sit værelse. Esther er modsat. Pigerne bor hos deres mor, som er både rummelig og kærlig. Deres far derimod er lidt streng. Mille vil så gerne med Esther og hendes veninde Aysha ud om lørdagen, mest for at finde ud af, hvorfor de fniser sådan om søndagen.

En lørdag aften tager Mille ud med Es og Aysha, og det første, hun bemærker, er et andet menneske, som suger hendes blik til sig. Mille er ellers ved at brække sig over, at alting handler om at tiltrække en partner. I mødet med Vilde sker der dog noget, så Mille glemmer sine forbehold. Vilde bevæger sig som en panter, men både Es og Aysha siger, at han er for vild. Men Vilde vælger Mille. Og hele verden forandres.

Ingen forstår, hvad der foregår, men foregiver at gøre det. Mille har været i total kontrol hele sit liv, men nu hvor hun bliver forelsket, lukkes der op for en masse ubevidst indestængte følelser, og verden forandrer sig på alle måder. 

Ditte Wiese er mesterlig til at få sin læser til at huske, at der både kan bo en Mille og en Esther indeni, og på den måde kaster hun lys over de forandringer, Mille gennemgår. Hun skriver med stor ærlighed om, hvor svært det er at finde sig selv.

Årgang 2023 er en novelleserie for unge fra ca. 13 år, hvor forskellige forfattere har givet deres bud på historier med udgangspunkt i samme tema. 2023-temaet er ’Uskyld’.

Materialer