Vær kreativ med musik

Musikproducer for en dag

Går du med en musikproducer i maven? Eller har du nogensinde tænkt på, hvordan det er at producere musik? Hvis svaret er ja, så skal du prøve de links, som vi bringer i denne artikel -  her gives en nem, sjov og lempelig indgang til det at skrive musik eller blot få en fornemmelse for musikken. (hvis dit svar var nej, så skal du prøve dem alligevel - det er for godt til at lade være)

Pump it up and chill! 

En række totalt uimponerede mænd

Incredibox er intet mindre end et genialt site til at være kreativ med musik! Når man først klikker ind på siden, bliver man præsenteret for 8 forskellige musikversioner, hvor af de 4 øverste er gratis tilgængelige. Her kan man teste sine evner ud i enten Alpha, Little Miss, Sunrise eller The Love. Vælger man en af de nævnte fire, materialiserer der sig en række af totalt uimponerede mænd. Prøv dig frem og hiv de nedenfor liggende symboler op på mændene, så de får en lyd. Det fede er, at mændene kommer til at repræsentere hver deres lydunivers med den sejeste, cooleste uudgrundelige mine nogensinde set. I bedste a capella stil changerer de fra det elektroniske til det mere groovy. Og beatet? Det bestemmer du selv.

https://www.incredibox.com/demo/

Chrome Music Lab

indeholder både et ’shared piano’, en decideret ’song-maker-funktion’ og et ’spektrogram’, som du måske genkender fra visse musikvideoer. Men skal det være rigtig kreativt, skal man kaste sig over Kandinsky.

https://musiclab.chromeexperiments.com/

Hvad siger det, jeg tegner?

I 'Kandinsky'-programmet fra Chrome Music Lab kan man tegne med fingrene på sin ipad eller med sin mus. Tegner man en cirkel i en eller anden facon, tildeler programmet det et ansigt, som siger en lyd. Streger, firkanter og trekanter får en anden lyd. Lydene har hver deres plads i kolonner, og hvis man breder det ud, lyder det forskelligt - og man har pludselig et track! Hertil kommer, at man kan vælge forskellige  farver, som ligeledes tildeler tegningen forskellige tonearter.

https://musiclab.chromeexperiments.com/Kandinsky/

Nomernes orkester

Sidst, men ikke mindst kan man med fordel slå vejen forbi Nomernes orkester, især hvis man allerede er bekendt med de små fyre fra litteraturens verden. I det hele taget er Jan Kjærs side værd at kende, for den indeholder en masse GRATIS ting, som fx tegninger til print som kan farvelægges, figurer til 3-d-print, madopskrifter, mønstre til perleplader en nomerplakat til print og altså også et online musikstudie, hvor du kan lave din helt egen musik på Nomernes superseje musik-hjemmeside.

http://www.jankjaer.dk/gratis-downloads/

http://jankjaer.dk/nomernesorkester/#