Tavse verdener 1- Den usynlige krig af Boris Hansen

Gyser, thriller, science fiction eller -? En imponerende roman, der blander alt det bedste fra tag-selv-hylden. En vanvittig spændende rejse ind i de vildeste romaner, hvor det efterhånden udrulles, at alle har en løgn eller ti i ærmet.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue). 

Læs anmeldelsen

’Tavse verdener- Den usynlige krig’ er første bind i serie.

Olivia er bogholder og ’fiktionsagent’. Bogholdertitlen dækker over hendes arbejde som strateg på Machina-fartøjet, der rejser rundt mellem bøgernes verdener. ’Fiktionsagent’ er en titel som både hun og resten af fartøjets team har. Det er et forholdsvist nyt team som Olivia ikke mener, er videre velfungerende. Teamet består af Majoren, Leo, agenterne Arthur, Dmitri, Hopkins, Cody og Clarissa. Ministeriet sender fiktionsagenterne på missioner ind i bøger, hvor fremmede agenter truer handlingen. Teamet skal eliminere truslerne, så bøgernes handling ikke ændres alt for meget. Alle i teamet er specialister i et eller andet, som kan bruges på missionerne. Olivia har eks. læst rigtigt mange romaner, og kan derfor hurtigt briefe sit team, så de kan komme ind og ud af bogen, uden selv at lave ravage i handlingen. Fartøjet besøger en kærlighedsroman, med en svensk prins i en af hovedrollerne, tilsat en massiv zombieinvasion, en YA-roman, der handler om at være forelsket i den forkerte, et H.P. Lovecraft-univers, tilsat et drys Clive Barkers surrealisme, som efterlader teamet med fragmenterede erindringer, der driver dem til vanvid. Til slut smelter sekundæruniverserne mere eller mindre sammen med primærhistorien. I hvert fald for én af Olivias teammedlemmer. Resten af teamet- ja, det er næsten ikke til at opsummere. I må simpelthen læse den her bog. Og gør det inden alle andre også får øjnene op for den.

Vi følger primært Olivia, men de fleste andre karakterer har også en del at skulle have sagt. Fælles for de mange spor i primær- og sekundærhistorierne er, at de ligesom i H.P. Lovecrafts historier, ikke har en slutning. Jeg fyldes ikke af falsk håb. Hvilket er barsk, men befriende. Jeg har ikke læst noget der ligner, selvom referencerne er mange. I Dan Simmons science fiction-serie ’Hyperion, et mesterværk, følger man også forskellige plot, tidslinjer og karakterer. 

Boris Hansen er enormt velbevandret i de mange genrer, som han kaster op i luften og blander på en hidtil uset måde. Bogen har filmpotentiale og personligt ser jeg Arthur spillet af Jason Momoa og Cody af Ryan Kwanten. 

Det er jo det fantastiske ved bøger, at vores fantasi kan få frit spil, selvom vores hjerne er travlt beskæftiget med at samle trådene i det vi læser. Boris Hansen, dette er mesterligt! 

Læs anmeldelsen på Litteratusiden.dk
 

Materialer