Tanne - en lille fortællerske af Pauline Drasbæk

19.04.22
Fin billedbog for de yngste lægger sig i tråden af fortællinger om stærke piger og kvinder, der har udrettet noget stort.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Det er svært at skille sig ud. Måske endnu sværere dengang Karen Blixen blev født for mere end 100 år siden. Ikke fordi hun lod det stoppe sig på nogen måde, hun sprang derimod ud i oplevelser, som ellers var forbeholdt mænd. Hendes mod fyldte hendes liv med eventyr og gav hende mulighed for at opleve de helt store følelser.

I 1885 kom Karen Blixen, født Dinesen til verden, og hun voksede op på godset Rungstedlund på Sjælland. Hun var næstældste datter af kaptajn Wilhelm Dinesen og Ingeborg Dinesen , og i familien blev hun altid kaldt Tanne. Når hendes søstre legede i haven, plagede Tanne sin far om at komme med på jagt.

Tanne elskede naturen, særligt når hun var ude sammen med sin far, men i særdeleshed elskede hun sin far. Han var desværre ofte afsted på arbejde i lange perioder, og hun kedede sig bravt derhjemme. Der blev også længere og længere imellem, at hendes far kom hjem, og en dag fik hun at vide, at hendes elskede far var død. Tanne blev dog ved med at kunne se ham, selvom hun godt vidste, at han ikke var der i virkeligheden, men alligevel hjalp det hende, når hun tvivlede på sig selv. Også da hun som voksen flyttede til Kenya og begyndte et helt nyt liv.

Pauline Drasbæk har både skrevet historien om Karen Blixen og illustreret bogen. Hun har illustreret flere børnebøger, men dette er den første, hun har skrevet, og det har hun gjort virkelig fint. Hun skriver til børnene og benytter sig af masser af fine detaljer i sine illustrationer. Hendes tegninger er i afdæmpede farver, men der er ikke sparet på farvebrugen, og hun er særdeles dygtig til at tegne scener, der understøtter fortællingen om den livfulde baronesse. Figurerne er vidunderligt naive, og tekst og billeder fungerer utrolig fint sammen.

I samme serie er tidligere udkommet ’Magrethe- En lille dronning’, ’Tove - En lille digter’ og nyligt ’Lise Nørgaard- En lille journalist’.  Bøgerne i serien kan læses for børn fra ca. 4 år.

Materialer